Brouw #1 – Sterke Saison

De eerste brouwdag gaat beginnen. Een “Sterke Saison” stond op het menu. Het recept kwam van de Brouwvereniging website.

Recept

datum: 4 februari 2017
van: Brouwdagcommissie
klasse: C
stijl: Saison

Recept gegevens

batchgrootte: 10 l.
kooktijd: 85 min.
alcoholpercentage: 7.3 %
begin-SG: 1065
eind-SG: 1010
EBC (kleur): 9.0
EBU (bitterheid): 39.0
Brouwhuisefficiëntie 80 %
Watertype Kraan

Ingrediënten

ingrediënt hoeveelheid kooktijd waarde bijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1800 gr 3 EBC
Tarwemout (4 EBC) 530 gr 4 EBC
Vienna mout (8 EBC) 130 gr 8 EBC
Suiker 150 gr
Maischwater 8.6 liter Leverancier: Kraan
Spoelwater 7.6 liter Leverancier: Kraan
Styrian Goldings hopbloemen 68 gr 60 min. 2 α Bloemen
Saaz hop 47 gr 5 min. 2.2 α Bloemen
Belle Saison 1 Leverancier: Lallemand Danstar

Maischschema

62 °C 72 °C 78 °C
30 min. 30 min. 5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Start vergisting bij 20 graden en dan dagelijks 1 graad verhogen tot 27graden. Verder vergisten bij 28 graden gedurende 3 dagen. Daarna koelen naar 5 graden en lageren gedurende minimaal 2 weken. Bottelen met 7 tot 7,5 gram suiker per liter.


 

Bij de bestelling van alle ingredienten moet je goed opletten dat je de volumes aanpast op het aantal liter bier dat jij gaat brouwen, in mijn geval 20 Liter.

 

 

UPDATE: heb het Dop Etiket toegevoegd

Share!
Abonneer
Notificatie voor:
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x