Brouw #4 – American Pale Ale (APA)

De vierde brouwdag gaat beginnen, en deze keer weer bij de brouwvereniging. Waarom? Omdat we een APA gaan brouwen: een soort ‘IPA-light’ (qua hop). Het recept is geinspireert door de Sierra Nevada Pale Ale

Als ik in Amerika ben (zakelijk) dan drink ik graag Sierra Nevada Pale Ale of Samuel Adams Boston Lager.

       

 

Het fijne van een gezamenlijke brouwdag is dat je ingrediënten klaarstaan en dat de mout makkelijk te schroten is: ze hebben een werkbank met daarop een schrootmolen aangedreven door een electro motor

 

American Pale Ale 20 liter
Omschrijving Waarde Grenzen
Volume 20
Begin SG 1053 1044 – 1057
Eind SG 1010 1005 – 1016
Berekende kleur (Morey) 8-22
Berekende bitterheid (Tinset) 20-40
Brouwzaalrendement 78%
Kooktijd 75 minuten
Alcohol tbd%
     Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid Eenheid Type Mouterij Kleur (EBC) % van de stort
 4,600 gram Pale Ale Mout (Maris Otter) Thomas Fawcett 3 – 5 90.2%
 300 gram Munich (Weyermann) Wyermann 15 5.9%
 200 gram Tarwemout licht Wyermann 4 3.9%
  5,100  TOTAL
     Hop
Hoeveelheid Eenheid Type Leverancier ABZ (%) Kooktijd (min)
18.0 gram Mosaic v.d. Kooy 11.9 60
5.2 gram Centennial v.d. Kooy 10.9 10
7.6 gram Cascade v.d. Kooy 5 10
12.4 gram Cascade v.d. Kooy 5 vlam uit
     Gist
Hoeveelheid Eenheid Type Fabrikant Eenheid per liter
20 gram Safale US 05 Fermentis 0,9 gram
     Maischwater
Hoeveelheid Eenheid Type
16.6 liter Maischwater PWN (Lisserbroek) Maischwater
Waterbehandeling maischwater (optioneel)
Hoeveelheid Eenheid Type Fabrikant/Leverancier
9.7 liter Maischwater PWN (Lisserbroek) PWN
6.9 liter Osmosewater
1.1 gram Gips (CaSo4) in maischwater
1.6 ml Fosforzuur 80% in maischwater
     Maisschema
Temperatuur Rusttijd Beslagdikte l/kg
67° 65 min 3.3
78° 5 min 3.3
Afloop wort & Spoelen
Hoeveelheid Eenheid Type Temperatuur
15.0 liter Spoelwater PWN

 

  

 

 

Aan het einde van de dag ALLE spullen in de auto en naar huis.

 

UPDATE: Dopetiket:

Share!
Abonneer
Notificatie voor:
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x