Vacumeermachine

Hop hop hop.. Na de laatste brouwdag hadden we veel hop over. Deze kan je in een plastic zakje invriezen maar.. Dan smaakt en ruikt na een paar weken alles in je vriezer naar hop. Nou heb ik daar niet zo’n problem mee 😉  (heerlijke geur) maar mijn familie is het daar niet mee eens.

Oplossing?

Hop in geopende verpakking moet vacuüm verpakt worden. Echt niemand in mijn omgeving had een vacumeermachine. Volgens mij had vroeger iedereen zo’n ding thuis!

In het kader van “consume less, re-use more” ging ik op marktplaats kijken en kwam een oude (ja, zeer oude) vacumeermachine tegen. Deze was voor € 15 af te halen bij iemand ongeveer 15 minuten rijden. Prima. Apparaat gehaald en testen gedaan: WAT EEN DRAMA.

Het ding werkte totaal niet (goed).

Aangezien ik geen zin/tijd had om hier een probleem van te maken en geld terug te vragen (+ product terugbrengen) heb ik direct op Amazon.com gezocht naar een vacumeermachine. Kwam al snel een device tegen met een goede prijs en goede reviews. De Kyg Vacuüm voor € 22,-

Bij het apparaat zaten 30 zakjes maar ik heb toch 50 extra zakjes gekocht voor € 11,50

Dit apparat werkt echt fantastisch. Eenvoudig en goed.

 

<<FILMPJE>>

 

TIP

Schrijf VOOR het vacumeren op het lege zakje precies wat er in zit. Gebruik hiervoor een dikke zwarte stift. Na het vacumeren is dit erg lasting omdat de verpakking niet meer vlak is.

Op de hop zakjes schrijf ik:

  • Hop naam / fabricant
  • Aankoopdatum
  • THT datum
  • Alpha percentage

Dit zijn zaken die van belang zijn.
Schrijf niet te klein. Op onderstaande foto zie je dat het lastig kan zijn om er achteraf iets op te schrijven.

Share!
Abonneer
Notificatie voor:
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x