Verkoop brouw apparatuur

Juli 2020

De kogel is door de kerk! Ik ga een andere brouwketel + gistvat kopen. Het resultaat is een grote schoonmaak! In de afgelopen jaren heb ik veel apparatuur gekocht die ik niet altijd meer gebruik. Voorbeeld: mijn brouw-op-gas spullen zoals ketels, gasbrander, gastank, etc.

Eerst moet alles op marktplaats en dit had een overwacht resultaat.

Dit heb ik gedaan in 3 delen. Als je SET 1 kocht dan kon je SET 3 voor de halve prijs kopen. (een prijs die al goed was!)

 

SET 1

 

– EasyBrew 50 Liter
– Grote koelspiraal incl. Slangen en Gardena aansluitingen
– Brew Monk Isolatiemantel
– RVS filterbodem

 

 

SET 2

   

– Grote ketel 50 Liter
– Koelspiraal incl. slangen en Gardena aansluitingen
– Custom made hevelfilter met Gardena aansluiting
– Kaasdoek voor hevelfilter
– Gasbrander 8.5kW
– Slang & gasdrukregelaar
– Gasfles 5Kg netto

 

 

SET 3

 

– Gist emmer 25L
– 2x (!!) Gistvat 30L + waterslot
– Roerspaan (hittebestendig)
– Refractometer
– Hevel met klem
– Bierfles vulpijp (klein – nieuw)
– Thermometer
– Hydrometer
– Testglas voor hydrometer
– Hop sock
– Hop zakjes
– Digitale sonde thermometer -40 t/m +200 gr
– Iers mos
– Calciumsulfaat
– Brewferm schuimkraag

 

 

Resultaat

Binnen 1 minuut had ik een vraagprijs bod op mijn elektrische ketel.

Dit had ik kunnen weten. Een korte zoekaktie op marktplaats laat zien dat er echt vrijwel niets op brouwgebied te koop stond. Binnen 24 uur liepen de biedingen op en na 2 dagen had ik alles verkocht. Had ik meer kunnen krijgen voor deze spullen? Ja. Maar soms moet je denken “weg is weg” en ik had ruimte nodig in de garage. En als mensen dan nog blij zijn met deze spullen dan is dat goed!

Maar dit kwam goed uit want de nieuwe Grainfather apparatuur is aangekomen!

Next: Eerste indruk nieuwe apparatuur

 

 

Share!
Abonneer
Notificatie voor:
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x