Nieuwe Apparatuur Augustus – 2


Na de vorige brouw ervaring met de Grainfather en als voorbereiding op de komende brouw heb ik nog een paar dingetjes nodig. Een is een langverwacht filter.


Bij The Malt Miller in Engeland heb ik het volgende product besteld.Wedering geen sponsoring.

 

Bij de eerste brouw sinds tijden, namelijk de Punk IPA clone, gebruikte ik op aanraden van een forum een omgekeerd theezeefje om te zorgen dat moutresten niet via het overflow pijpje in de pomp kunnen komen.

En werkt het? Eh, hmm, een beetje:

– Het valt makkelijk van het overflow pijpje af
– De effectieve afmeting van het zeefje staat gelijk aan het overflow pijpje: klein dus

De oplossing voor dit probleem heeft Grainfather ondertussen ook bedacht.

 

 

 

 

Dit product was op het moment van bestellen in Nederland slecht te krijgen. The Malt Miller had het product op voorraad en had de beste (minst hoge) verzendkosten. Daarnaast hebben zij een indrukwekkend product portfolio. Zeker even op hub website kijken!

 

 

 

 

 

 


Bij Brouwmaatje heb ik de volgende spullen besteld. John, weer bedankt voor de service!
Nee, ik ben niet gesponsord – dit is puur een blog van wat ik precies gekocht heb en waarom 🙂

 

 

 

 

 

 

Rubber stop – dicht

Bij de Grainfather Conical Fermenter zit standaard een rubberen dop met een gat bestemd voor een waterslot. Wat gebeurt er als je bij een vriend gaat brouwen en je rijd met het bier in je gistvat weer naar huis? Dan heb ik liever geen dop met gat en waterslot.

Vandaar een dop zonder gat 🙂

 

 

 

 

Verbindingsstuk

Je aankopen worden wel steeds spannender he?
Waarom verbindingsstuk? Om (siliconen) slangen te koppelen

Waarom de haakse variant?
In een poging de Grainfather Conical fermenter in mijn grote koelkast te laten passen moet ik waarschijnlijk zelf een waterslot maken. Met deze haakse koppeling kan ik meteen een slangetje naar rechts laten gaan waar het in een glas water komt.

 

 

Silicone slang 10×14 & 9×12 –  1m

Siliconen slangen heb je ALTIJD nodig. Waarom? Gewoon, daarom. Geloof mij maar!

Je kan het beste een of twee meter van de meest gangbare maten hebben liggen.
Wat ik misschien nog wel eens koop zijn conversie stukjes van de ene maat naar de andere 🙂

 

Extra pale mout

Weyermann (2-3.5 EBC) Mout voor de aanstaande brouw van 22 Augustus. Ik had al een zak van 5kg maar heb door nieuwe berekeningen 5.5kg nodig.

Share!
Abonneer
Notificatie voor:
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x