Nieuwe apparatuur Juli 2020


Wat is er nieuw sinds de nieuwe Grainfather ketel?

Een aantal zaken heb ik verkocht omdat ik daardoor aantrekkelijke setjes kon maken. Daarnaast wilde ik sommige spullen het liefst vervangen maar deed het niet omdat je het niet zomaar weggooit (zoals bijv. een refractometer een Brix schaal).

De tweed koop bestond voornamelijk uit hoppen voor de eerstvolgende brouwdag.

 

 


Bij Brouwmaatje heb ik de volgende spullen gekocht
Geen sponsoring maar een overzicht van wat ik gekocht heb en waarom 🙂

 

 

 

Grote houten roerlepel

Dit is op advies van de verkoper een RVS lepel geworden. Houten lepels zijn (op termijn) moeilijk schoon te maken. In de praktijk zie ik vaak houten lepels bij het maischen en metalen lepels bij het koken. Mijn RVS lepel had ik verkocht dus er moest een nieuwe komen.
Eerste bevindingPrima lepel! Licht, goed hanteerbaar, makkelijk op te ruimen (in maisch-ketel vastklikken of ophangen aan een haak)

Brouw/Gist emmer

Inhoud: 30 liter
Inclusief: kraantje en waterslot
Eerste bevindingen:  kraan lekt terwijl ik deze zeer goed vast heb gezet met zowel aan de buitenkant als binnenkant een rubbertje. Het lijkt er op dat de lekkage verdwenen is nadat ik het kraantje iets losser heb gedraaid. Verder is het een prima emmer, mooi materiaal en een goed werkend waterslot.

Iers mos

Voor het ‘klaren’ van bier (tijdens het koken).

Refractometer

Optische bier refractometer van aluminium met 2 schalen: Brix en SG.
Het belangrijkste voor mij was de SG schaal.
Door het ATC ( automatische temperatuur controle) systeem kan je tijdens het brouw proces het SG meten.
Door het mee geleverde pipetje kan je makkelijk een test maken tijdens je brouw proces.
Meet bereik:  0–32 Brix of 1000–1120 SG
Meegeleverd: pipetje en schroeven draaier (om je meting te kalibreren)
Verpakking:  een mooi hard kunststof kistje.

Hop bus

Deze wil ik gaan gebruiken voor dry-hopping zodat de hop pellets niet los in de conical fermenter gaan. Denk dat ik er wel iets zwaars in stop zodat de hop bus niet blijft drijven.

Hop: Target

Voor aankomende brouwdagen.

En bij Braumarkt zijn ook nog een aantal hoppen gekocht.
Deze gaan gebruikt worden bij mijn volgende brouw.
Geen sponsoring maar een overzicht van wat ik gekocht heb en waarom 🙂
Simcoe   Chinook
Nelson Sauvin   Ahtanum
Share!
Abonneer
Notificatie voor:
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x