Brewdog publiceert recepten

 

Het was 25 Februari 2016..

Donkere wolken trokken dreigend samen en golven begonnen onheilspellende witte kopjes te vertonen. Er stond iets te gebeuren maar niemand wist wat.

KNAL!

De welgewaardeerde brouwerij Brewdog publiceert al haar recepten!

BrewDog has long been a champion of all things craft, but today the irreverent Scottish brewery ups the ante by releasing DIY Dog, a collection of every single one of its recipes, in celebration of its home brewing roots, and as inspiration to the rapidly growing and inclusive craft beer community.

 

WAT? WAAROM?

 

Wat?

Dus ook de recepten van hun heerlijke Punk IPA, Jack Hammer en Elvis Juice? (en ik kan zo wel even doorgaan)

Yes. Deze recepten en >200 andere recepten. Fantastisch.

 

Waarom?

Verklaring van James Watt (mede-oprichter):

“Many of the classic BrewDog beers were developed during our homebrewing days, and we still use a homebrewing 50L system to develop new beers and recipes. Home brewing is ingrained in our DNA, and is a cornerstone of the craft beer industry. We have always loved the sharing of knowledge, expertise and passion in the craft beer community and we wanted to take that spirit of collaboration to the next level with DIY Dog. The more people that home brew, the more craft breweries will pop up and help us in the fight against global mega beer corporations, making the future brighter for craft beer.”

 

“With DIY Dog we wanted to do something that has never been done before as well as paying tribute to our home brewing roots. We wanted to take all of our recipes, every single last one, and give them all way for free, to the amazing global home brewing community. So here it is. The keys to our kingdom. Every single BrewDog recipe, ever. So copy them, tear them to pieces, bastardise them, adapt them, but most of all, enjoy them!”

 

Hoe is Brewdog ontstaan?

MARTIN AND I (JAMES) WERE BORED OF THE INDUSTRIALLY BREWED LAGERS AND STUFFY ALES THAT DOMINATED THE UK BEER MARKET.

 

 

Download

De laatste “DIY DOG” is te downloaden op de Brewdog website.

 

 

Mijn uitdaging

Is dat ik (door gebrek aan kennis) niet precies weet hoe ik het spoelwater moet berekenen. Ook zie je bij het hopschema dat ze niet vermelden hoeveel minuten een hop meekookt, maar “start, middle, end en dry-hop”.  Weet jij wel hoe dit zit?

 

 

 

Share!
Abonneer
Notificatie voor:
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x